Toimitilasuunnittelu on nyt ajankohtaista! - Fair Factory

Toimitilasuunnittelu on nyt ajankohtaista!

TOIMITILASUUNNITTELU ON NYT AJANKOHTAISTA

Moni tuntee Fair Factoryn pelkästään messurakentajana, mutta mepä tehdään paljon muutakin. Ajattelin tuoda täällä blogissa esiin näitä muita, vähän vähemmän tunnettuja osa-alueita aina tilaisuuden tullen ja mikäs sen parempaa, jos voin liittää esittelyyn jonkun ajankohtaisen tarjouksen. Aloitetaan sarja toimitilasuunnittelulla, josta myös hyvä tarjous jutun lopussa!

toimitilat climecon

 

Työympäristön vaikutusta työhyvinvointiin ei voi kiistää kukaan: ankeaan ja nuhjuiseen toimistoon on kurja mennä inspiroitumaan, ja jos toimitilan sisustus alkaa olla keski-ikäisempi kuin tilassa työskentelevät ihmiset, niin on vihoviimeinen aika toimia.

Toimitilojen uudistaminen voi herättää pelkoa ja epävarmuutta: työntekijöiden pahimpana pelkona on monesti ajatus avokonttoriin siirtymisestä ja rahakirstun vartijoita huolettaa mikäs muu kuin rahan meno. Vaihtoehdot eivät onneksi ole jämähtäminen 70-lukulaiseen beigenväriseen kokolattiamattokauhistukseen tai tehdasmainen kiiltävänvalkoinen avokonttorihalli, jossa työntekijät sullotaan hälyiseen ja kaikuvaan laatikkoon kuin tuotantoeläimet konsanaan. Joten pelko pois!

Turvallinen, terveellinen ja tarkoituksenmukainen työtila on jo työturvallisuuslain perusedellytys, mutta hyvällä suunnittelulla saadaan paljon lisähyötyjä. Joskus pienempikin päivitys auttaa piristämään toimiston ilmettä, eikä tarvita kuukausia kestäviä remonttiprojekteja. Päästetäänpä asiantuntija ääneen:

Moi, kuka olet ja mitä teet?

– Santtu Kahra, muotoilija.  Mä oon ollut Fair Factorylla muotoilijana nyt yhdeksän vuotta.

Mun taustat ennen Fair Factorya on teollisessa muotoilussa, lähinnä tuote-, kaluste- ja tilasuunnittelun parista. Ennen Fair Factorylle tuloa asuin ja työskentelin 7 vuotta Espanjassa, josta karttui alalta hyvää kansainvälistä kokemusta.

 

Kuva: Simon Bergman

 

Miksi yrityksen kannattaisi panostaa toimitilojensa ulkoasuun?

– Jos puhutaan nyt pelkästä ulkoasusta, niin tämä liittyy oleellisesti yritysilmeeseen ja brandiin. Kyllähän vahva yritysilme ja haluttu viesti on hyvä näkyä kaikessa mitä tehdään, eikä vähiten tiloissa, joissa toimitaan. Itse kuitenkin haluan ajatella, että tilan käyttäjien viihtyvyys ja toimiva, hyvä tunnelmainen työympäristö on se iso asia.

Minkälainen on Fair Factoryn tyypillinen toimitilasuunnitteluprojekti?

– Sellaista ei ole. Toimitiloihin liittyen suunnitteluosastolla ollaan tehty vuosien varrella projekteja yksittäisestä seinätulosteesta showroomiin, aina kolmekerroksisen toimitilan suunnitteluun. Ja kaikkea mahdollista näiden väliltä.

Minkälaisia asioita mietit suunnittelijana, kun otat vastaan uuden projektin?

– Suunnittelijana pyrin yhdistämään brandin hengen, yritysilmeen ja käyttäjien viihtyvyyden. Itse suunniteltavan tilan ympäristö, arkkitehtuuri ja ominaisuudet on tärkeä huomioida kokonaisuudessa. Ratkaisujen tulisi olla myös aikaa kestäviä niin visuaalisesti kuin rakenteellisestikin.

Mikä on parasta ja mikä haastavinta toimitilasuunnittelussa?

– Parasta ja samalla myös haastavinta toimitilojen suunnittelussa on projektien kokonaisvaltaisuus, siihen voi liittyä niin monenlaisia asioita ja mukana on usein monta, välillä yllättävääkin muuttujaa.

Anna asiakkaalle joku vinkki, miten tällaiseen projektiin kannattaa valmistautua ja mitä asioita miettiä ennen kuin ryhtyy briiffaamaan meitä?

– Asiakkaan kannattaa panostaa briefiin. Jos asiakas vielä hyvän briefin tueksi liittää pohjapiirrokset ja valokuvia kohteesta, jonkinlaisen brandbookin tai yritysilmeen jos sellaista löytyy ja budjetoidut resurssit, niin päästään heti asiaan.

Kiitokset Santtu!

 

Jos toimitilasuunnittelu on ajankohtaista sinun yrityksellesi, niin kevätkampanjassamme tarjoamme 20% alennuksen suunnittelutunneista, kun tilaat toimitilan suunnittelun 24.5.2019 mennessä. Nyt kannattaa toimia nopeasti!

Mitä ajatuksia artikkeli herätti? Kommentoi tai kysy blogin kommenteissa tai lähetä meille sähköpostia info@fairfactory.fi.

Terveisin Tuulia Fair Factorylta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fair factory logo

Ota yhteyttä

Suomen Vahvimmat logo

Copyright © 2023 Fair Factory Oy

kysy meiltä »