Event Factory on täällä! - Fair Factory

Event Factory on täällä!

Tervehdys!

Eilen lanseerasimme ihkauuden tapahtumaosastomme Event Factoryn. Tapahtumia olemme toki tehneet jo vuosia, mutta nyt päätimme laittaa uutta vaihdetta silmään tapahtumapuolella. Olemme valmistelleet ja opiskelleet uuden ajan verkkotapahtumien kiemuroita viimeisen puolen vuoden ajan ja voimme iloksemme kertoa, että nyt niitä saa myös meiltä. Event Factoryn nettisivut avattiin myös eilen, eli klikkaapa niitä vilkaisemaan TÄSTÄ, ellet vielä aiemmin ehtinyt.

 

Uusi aika on tuonut mukanaan uusia tapoja paitsi tehdä, myös osallistua tilaisuuksiin. Termistöviidakko on villi, koska mitään standardia ei online-tapahtumien nimistöstä oikeastaan ole, mutta me olemme päätyneet seuraavaan jaotteluun:

Online- ja verkkotapahtuma: Nämä termit kattavat kaikki verkossa tapahtuvat tapahtumat.

Webinaari: Verkkoseminaari tai -luento, lähetys voidaan esittää joko livenä tai tallenteena, esiintyjät puhuvat kameralle ja yleisö seuraa tapahtumaa etänä omilta laitteiltaan. Puhujat voivat esiintyä yleisölle studiosta tai etäyhteydellä. Yleisöllä voi olla mahdollisuus kommentoida esitystä esimerkiksi chatin kautta.

Virtuaalitapahtuma: Tapahtumassa on jokin virtuaalinen elementti, jokin kuviteltu tai oletettu asia, josta olemme luoneet kuvan, mutta jota ei fyysisesti ole olemassa. Tapahtuma on vuorovaikutteinen, jopa immersiivinen ja yleisö pääsee akiivisesti kokemaan ohjelmaan. Virtuaalinen on muotisana, jota herkästi viljellään kaikkien verkossa tapahtuvien tapahtumien yhteydessä, mutta me olemme päätyneet rajaamaan tämän tapahtumatyypin tiukemmin omaksi lajikseen.

Hybriditapahtuma: Tapahtuma on yhdistelmä fyysistä – ja verkkotapahtumaa. Fyysisessä tapahtumatilassa voi olla pienempi joukko yleisöä paikalla ja tilaisuutta voidaan seurata samanaikaisesti myös verkosta.

Tapahtumat voivat koostua useammasta satelliitti- eli rinnakkaistapahtumasta: tällöin esimerkiksi eri paikkakunnilla olevat fyysiset tapahtumat voivat olla yhteydessä toisiinsa kuvan välityksellä. Myös online-tapahtumat vaikkapa eri maissa sijaitsevista studioistaan voidaan liittää etäyhteydellä toisiinsa yhdeksi kokonaisuudeksi. Tapahtuman verkko-osallistujalla voisi tällöin olla mahdollisuus siirtyä tapahtuman sisällä huoneesta toiseen kuin perinteisissä luentosaleissa konsanaan – mutta kätevästi omalta kotisohvalta (vai pitäisikö sanoa kotityöpisteeltä) käsin!

Ne tapahtumat, joita ennen kutsuttiin ihan vaan tavallisiksi tapahtumiksi, tunnetaan nykyään paremmin nimellä fyysiset tapahtumat – palaamme niihin sitten kun niiden aika taas on.

Käy tutustumassa meidän tapahtuman tallenteeseen osoitteessa https://eventfactory.videosync.fi/tie-tapahtumaviidakon-halki/register

Tavoitteenamme oli raivata online-tapahtumien viidakkoa hieman helppokulkuisemmaksi ja tietenkin esitellä meitä ja mitä tarjottavaa meillä voisi olla tarjolla nyt ja tulevaisuudessa. Tämän tilaisuuden hostina ja eräoppaana meillä oli Madventuresista tuttu aivan loistavan-päräyttävä Riku Rantala, haastattelulauteilla VR- ja AR-asiantuntijana kumppanimme Wakeonen Tommi Palvimo, meidän loistava suunnittelutiimi design-storyn takaa sekä minä allekirjoittanut.

Tapahtumasivulla meillä on mallina pari 3D-virtuaalihuonetta, joihin voi käydä vapaasti tutustumassa. Vielä parempi jos laitat meille viestiä tai puhelua tulemaan ennen huoneeseen astumista, niin voidaan järjestää virtuaalitreffit vaikkapa siellä saunassa. Miltäs kuulostaisi? 😉

 

Terkuin Tuulia Event Factorylta

Kuvat: Krister Majander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fair factory logo

Ota yhteyttä

Suomen Vahvimmat logo

Copyright © 2021 Fair Factory Oy

kysy meiltä »